День екологічних знань 2021

    знек1
    15 квітня — День екологічних знань.
    Чи знаєте Ви, що термин «екологія» вперше був введений у 1866 році німецьким біологом Ернстом Геккелем в книзі «Загальна морфологія організмів».
    В перекладі з грецької «oikos» — будинок, житло, майно, притулок і «logos» — наука, вчення.
    Якщо в двох словах, то екологія вивчає взаємовідносини організмів між собою та з довкіллям. Екологічні знання за своїми особливостями є єдністю теоретичних знань і практичних навичок, та істотно впливають на світогляд людей. Тому сьогодні екологічна освіта повинна бути пріоритетним напрямом навчання і виховання з дитинства. Поширення екологічних знань, дбайливе ставлення до навколишнього природного середовища, діяльність з формування екологічної культури населення — це запорука безпечного майбутнього для всього людства.
    Саме про це нам кожного року нагадує 15 квітня — День екологічних знань. Основна мета цього свята — популяризація екологічних знань, формування екологічної культури населення, надання інформації про стан екологічної безпеки та навколишнього середовища, виховання у дітей і дорослих екологічного мислення.
    Це свято було засноване 1992 року на Конференції ООН в Ріо-де-Жанейро, де обговорювались проблеми навколишнього середовища та було підкреслено величезне значення екологічної освіти населення всіх країн світу в реалізації стратегії сталого розвитку людства.
    В Україні день екологічних знань відзначається з 1996 року за ініціативою громадських природоохоронних організацій.
    Приємно усвідомлювати, що молодь нашого ліцею теж серйозно займається питаннями екології і запрошує до себе в команду таких набайдужих і зацікавлених, як і вони, адже формуючи екологічну культуру сьогодні, ми зберігаємо здоров я та здорове довкілля майбутніх поколінь!
    знек2знек2знек2знек2знек2знек2знек2знек2

    КОРИСНІПОСИЛАННЯ

    ЗНАЙТИНАС

    © 2024 . Всі права захищено. Розроблено веб-студією "Sigma"