Протидія торгівлі людьми

    Знімок екрана 2023 10 18 202624

     

    Щорічно 18 жовтня відзначається Європейський день боротьби з торгівлею людьми, мета якого – висвітлення проблеми торгівлі людьми, необхідність об’єднання зусиль для протидії цьому явищу, переслідування злочинців, надання допомоги постраждалим особам.

     Причинами розвитку цього явища залишається розповсюдження організованої злочинності та наркоторгівлі й недостатня боротьба з ними, насильство в родині, нестатки, пошук кращих умов життя, слабка поінформованість населення про життя і працевлаштування за кордоном – перераховувати можна довго, але це нічого не змінить, тільки констатацією факту проблему не вирішиш, але вже її усвідомлення та визнання є першим кроком до боротьби з нею. Особливо якщо враховувати сучасні процеси глобалізації та інформатизації.

    Як не потрапити у пастку торгівців людьми?

    Знімок екрана 2023 10 18 202653

    Торгівля людьми — це злочин, який не обирає людей за статевою ознакою, віком чи майновим станом. Такий злочин передбачає сексуальну, трудову експлуатацію, примусове жебрацтво, втягнення у злочинну діяльність, збройні конфлікти тощо.

    За даними IOM Ukraine в Україні переважає саме трудова експлуатація.

    Дуже часто злочинці пропонують, на перший погляд, привабливі пропозиції роботи, чи житла, що створює ілюзію кращого життя.

    Щоб не потрапити на гачок торгівців людьми, варто дотримуватись правил безпеки:

    • будьте обачними — ніколи і нікому не передавайте документи, що посвідчують особу. Ваша ідентичність — це ваша головна цінність;
    • вивчайте мову країни, де плануєте працювати. Базові знання допоможуть вам контролювати ситуацію;
    • не діліться особистою інформацією в інтернеті. Пам'ятайте про кібербезпеку;
    • перевіряйте умови праці перш ніж приймати будь-яку пропозицію роботи;
    • завжди повідомляйте своїх близьких, родичів та партнерів про усі дані вашої поїздки: маршрут, країна, місце призначення, номер закордонного телефону, ПІП контактної особи, яка вас буде зустрічати, та інші дрібні та не менш важливі деталі вашої подорожі;
    • придумайте з близькими кодове слово, яке ви будете застосовувати, якщо потрапите у небезпеку;
    • майте при собі перелік телефонів посольств та консульських установ України за кордоном.

    Будьте обачні та обережні!

    Image
     

    КОРИСНІПОСИЛАННЯ

    ЗНАЙТИНАС

    © 2024 . Всі права захищено. Розроблено веб-студією "Sigma"